חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרעפלך 1
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרעפלך 1
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
1 ק"ג קמח
ליטר מים
מילוי:
1 ק"ג בשר טחון (שריר/צוואר) בלי שומן
1 ק"ג בצל קצוץ לא דק
4 כפות קמח מצה
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל לבן
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. את המילוי יש להכין יום מראש. למלא בסיר 2 ס"מ שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב
2. להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי ערבוב
3. לכסות את הסיר, להנמיך את האש, להמתין כ- 10 דקות ולכבות את האש
4. לאחר שהבשר הצטנן להעביר למסננת ולחכות עד שכל הנוזלים יתנקזו
5. להכניס למקרר ולהוציא כעבור 10 שעות
6. להעביר את התערובת במטחנת בשר, להוסיף קמח מצה, פלפל, מלח ולבדוק תיבול
התערובת צריכה להיות רכה אך לא נוזלית- במידת הצורך יש להוסיף מעט קמח מצה
7. לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של ½ ס"מ ולחתוך לריבועים של 3X3 ס"מ
8. להניח כפית מהמילוי, לקפל למשולש להדק ולסגור
9. לבשל במים רתוחים עם כפית מלח וכף שמן כ- 10 דקות
10. להוציא בזהירות עם כף מחוררת
11. להגשה עם מרק עוף או כתוספת עם בצל מטוגן
12. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: רבקה רוזנבלט ממסעדת מגוסתה
שתף את המתכון