חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרפלאך - במילוי תפו"א
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרפלאך - במילוי תפו"א
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½ ק"ג תפו"א מבושלים ומעוכים היטב
קמח -בערך ק"ג
3 ביצים
מעט מלח
מעט שמן
¼ כוס מים
למילוי:
½ ק"ג תפו"א מבושלים ומעוכים היטב
בצל גדול קצוץ ומטוגן
פלפל שחור
מעט כורכום
מרק עוף
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הבצק - חוץ מהקמח- חשוב שהתפו"א יהיו מעוכים היטב ללא גושים ,ולאט מוסיפים את הקמח לבצק רך ונוח לעיבוד- לא נדבק ומניחים בצד למנוחה כחצי שעה.
בזמן שהבצק נח מטגנים את הבצל ומערבבים עם התפו"א והתבלינים .
מקמחים משטח ומרדדים עליו את הבצק וקורצים עיגולים (בכוס בינונית)לקמח מידי פעם את הבצק כדי שלא ידבק ,מניחים כפית מילוי באמצע וסוגרים לחצי עיגול יש להדק היטב את הבצק לאחר המילוי כדי שלא יפתח בבישול.
מסדרים במגשים ומקפיאים - לאחר ההקפאה הראשונית ניתן לסדר בשקיות ולשמור עד לבישול.
לפני הבישול יש להפשיר מעט את הקרפלאך, להרתיח בסיר -מים מעט מלח ומעט שמן
וכאשר המים רותחים ומבעבעים להכניס כמה קרפלאך ולחכות בערך 3-5 דקות עד שהם צפים הופכים אותם לעוד כשתי דקות ומוציאים למסננת.
מגישים חם בתוספת של -בצל מטוגן ,פירורי לחם מטוגנים בחמאה ושמנת חמוצה.
לבריאות וחג שמח.
מגיש: shlomit
מקור:
שתף את המתכון