הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½ ק"ג תפו"א מבושלים ומעוכים היטב
קמח -בערך ק"ג
3 ביצים
מעט מלח
מעט שמן
¼ כוס מים
למילוי:
½ ק"ג תפו"א מבושלים ומעוכים היטב
בצל גדול קצוץ ומטוגן
פלפל שחור
מעט כורכום
מרק עוף
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הבצק - חוץ מהקמח- חשוב שהתפו"א יהיו מעוכים היטב ללא גושים ,ולאט מוסיפים את הקמח לבצק רך ונוח לעיבוד- לא נדבק ומניחים בצד למנוחה כחצי שעה.
בזמן שהבצק נח מטגנים את הבצל ומערבבים עם התפו"א והתבלינים .
מקמחים משטח ומרדדים עליו את הבצק וקורצים עיגולים (בכוס בינונית)לקמח מידי פעם את הבצק כדי שלא ידבק ,מניחים כפית מילוי באמצע וסוגרים לחצי עיגול יש להדק היטב את הבצק לאחר המילוי כדי שלא יפתח בבישול.
מסדרים במגשים ומקפיאים - לאחר ההקפאה הראשונית ניתן לסדר בשקיות ולשמור עד לבישול.
לפני הבישול יש להפשיר מעט את הקרפלאך, להרתיח בסיר -מים מעט מלח ומעט שמן
וכאשר המים רותחים ומבעבעים להכניס כמה קרפלאך ולחכות בערך 3-5 דקות עד שהם צפים הופכים אותם לעוד כשתי דקות ומוציאים למסננת.
מגישים חם בתוספת של -בצל מטוגן ,פירורי לחם מטוגנים בחמאה ושמנת חמוצה.
לבריאות וחג שמח.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון