הוראות הכנה
מרכיבים
6 י"ח תחתיות של ארטישוק קפוא
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן
1 ביצה טרופה
קמח
5 שיני שום קצוצות
1/2 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
1 לימון טרי סחוט
לתערובת המילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון
1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1/4 חבילה כוסברה קצוצה
1/2 כפית תערובת תבלינים מרוקאית לקציצות - "לקמא דל קווארי"
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
את כל חומרי המילוי לערבב ביחד.
למלא את תחתיות הארטישוק בכדור בשר בולט מעט, לטבול בביצה ואחר כך בקמח, להוריד את עודפי הקמח ולטגן היטב מכל הצדדים בשמן. לסדר בסיר שטוח את ראשי הארטישוק המטוגנים, להוסיף את התבלינים,חצי כוס מים, לפזר את השום ולהביא לרתיחה, מנמיכים את האש לבישול בן חצי שעה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה ומוסיפים את הלימון הסחוט.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון