כדי לקבל עוף צלוי וגם טעים רצוי להכין אותו ולהשרות ברוטב (או תחמיץ) מספר שעות במקרר. brרוטב זה , בטעם חמוץ מתוק , מתאים לעוף בתנור. להשרות בו את העוף במקרר עד הצליה, brמספר שעות. את שארית הרוטב (לאחר מריחה על העוף לפני הצליה) אפשר לשמור בצנצנת br סגורה היטב במקרר לשמוש נוסף. br
|
|
כדי לקבל עוף צלוי וגם טעים רצוי להכין אותו ולהשרות ברוטב (או תחמיץ) מספר שעות במקרר. brרוטב זה , בטעם חמוץ מתוק , מתאים לעוף בתנור. להשרות בו את העוף במקרר עד הצליה, brמספר שעות. את שארית הרוטב (לאחר מריחה על העוף לפני הצליה) אפשר לשמור בצנצנת br סגורה היטב במקרר לשמוש נוסף. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
5 כפות סוכר
5 כפות דבש
8 כפות חומץ הדרים (או חומץ בן יין)
2 כפות סירופ אננס
2 כפות קטשופ
1 כף רוטב גריל
1כף רוטב ווסטרשייר
3 כפות רוטב סויה (קיקומן)
3 כפות רוטב טריאקי
1 כוס מים
1/3 כס יין לבן יבש(או חצי יבש)
1+1/2 כפות עמילן תירס (קורנפלור) מומס ומעורבב בחצי כוס מים קרים
1 ס"מ שורש זנגביל טרי מגורד
אופן ההכנה
לערבב כל המרכיבים בסיר (חוץ מן הקורנפלור)
לבשל ולערבב עד רתיחה, להנמיך את האש ולהוסיף תמיסת הקורנפלור עם המים.
לבשל ולבחוש עד שמסמיך.
לכבות את האש , לקרר מעט .
בשלב זה אפשר לאכסן בצנצנת לשמוש אח"כ.
או להכין עוף מנוקה בכלי פלסטי עמוק ולצקת עליו את הרוטב (אפשר לעסות את העוף ברוטב בידיים בפנים ובחוץ עדי לוודא שהרוטב חדר לכל מקום)
להשאיר במקרר למספר שעות (אפילו ללילה) לפני צליה.
לצליה בתנור - אפשר להשתמש בחלק מן הרוטב למריחה על העוף ולשמור את השאר בצנצנת במקרר.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון