הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות מרגרינה רכה לבישול או טיגון. (לא לאפיה.שימו לב.)
2 כפות שטוחות קמח לבן.
1 תיבולית לצלי
3 כפות יין אדום מרלו.
1 כפית שומן (בקר או עוף) מומס.
חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי.
רבע כפית מלח
2 כוסות מי ציר מהצלי בקר או ציר עוף.
1 חבילה פטריות שמפניון טריות פרוסות.
1 כף פטרוזיליה יבשה
1 כף פתיתי בצל יבש
1כפית שום כתוש.
אופן ההכנה
על מחבת חם מחממים את השומן והמרגרינה ומערבבים לתוך את הכפות קמח עד שהן מתאחדות בשומן. מוסיפים לבפנים את הפטרוזיליה היבשה הבצל היבש והשום המלח והפלפל שחור גרוס ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את 3 כפות היין מרלו וממשיכים לערבב.מוסיפים ממי הציר בהדרגה ומערבבים היטב מוסיפים את התיבולית ושוב מעט ממי הציר וממשיכים לערבב עד שהתיבולית נמסה לחלוטין ועד שמתקבל רוטב סמיך קצת צמיגי. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומערבבים היטב עם הרוטב הצמיגי ושוב לאט לאט ממשיכים להוסיף ממי הציר עד שמתקבל רוטב סמיך אך נוזלי. ממשיכים לבשל עד אשר הפטריות מתרככות מעט ומתחיל לבעבע.
מגישים את הרוטב חם במתקן לרוטב ושמים בנדיבות על כל מנת צלי או מאפה בשרי כלשהוא.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון