הוראות הכנה
מרכיבים
6 חלבונים
2 ביצים
40 גרם קקאו מנופה
50 גרם קמח מנופה
50 גרם שוקולד מריר
400 גרם אבקת סוכר
1 קופסא שימורים חצאי אפרסקים
1 כף גרנד מארנייה
150 גרם חמאה רכה
קורט מלח
אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד בסיר כפול ומניחים בצד. מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספה הדרגתית של 200 גרם מאבקת הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה ויציב. מקפלים פנימה את השוקולד המומס. מקפלים פנימה את הקמח והקקאו לקבלת עיסה חלקה ואחידה. מורחים את העיסה על נייר אפייה בתבנית שטוחה (רחבה ככל הניתן) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 12-15 דקות. מוציאים מהתנור והופכים את נייר האפייה על מגבת מטבח רחבה ולחה. מפרידים את שכבת הספוג שוקולד שנוצרה נייר האפייה. מגלגלים את הספוג עם מגבת המטבח ומניחים בצד להתקרר.
בינתיים מעל לסיר כפול מקציפים את הביצים. כאשר טמפרטורת הסיר העליון מגיעה ל-35 מעלות מסירים מהאש ומצננים תוך כדי הקצפה והוספה הדרגתית של 200 גרם אבקת סוכר וקורט המלח. מניחים בצד. מקציפים את החמאה הרכה לקבלת מרקם קצפתי (צריך סבלנות לוקח לפחות רבע שעה). מקפלים לתוך קציפת הביצים לקבלת תערובת אחידה. מרסקים במעבד מזון 4 חצאי אפרסקים ביחד עם כף "גרנד מארנייה" לקבלת מחית אחידה וחלקה. מקפלים את מחית האפרסקים אל תערובת הביצים והחמאה. מכניסים למקרר לפחות לשעה.
פותחים את המגבת עם שכבת השוקולד ספוג למשטח ישר. מורחים את המשטח בתערובת החמאה והביצים. לוקחים עוד שני חצאי אפרסקים ופורסים דק ככל הניתן. מפזרים את האפרסקים הפרוסים על המשטח. מגלגלים שוב ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות.
מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון