הוראות הכנה
מרכיבים
לתחתית השחורה:
1/2 כוס חמאה
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 ביצה גדולה
1/4 כוס אבקת קקאו איכותית
1/4 כוס קמח
לציפוי הקוקוס:
2 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
1/2 כםית תמצית וניל
1 כוס קמח
100 גר' קוקוס טחון
1/2 כוס שבבי קוקוס (אם אין להשתמש בקוקוס טחון רגיל)
אופן ההכנה
הבסיס:
לרפד התבנית בנייר אלומיניום ולשמן בחמאה.
להמיס במיקרו החמאה, להוסיף בהדרגה ולערבב אחרי כל תוספת: מלח וסוכר, ביצים, קקאו וקמח. למרוח העיסה בתבנית ולאפות 10-15 דקות, עד שהדפנות נפרדות משולי התבנית. להניח לקרור עד הכנת הציפוי.
הציפוי:
להקציף ביצים עם סוכר ותמצית ןניל. להוסיף בזהירות הקוקוס הטחון והקמח ולמרוח מעל לבסיס האפוי. לפזר מעל את שבבי הקוקוס ולאפות 25-30 דקות או עד שהציפוי מזהיב וקיסם הנינעץ בעוגה יוצא לח ולא רטוב.
לקרר. לשחרר מהתבנית ולקלף נייר האלומיניום. לחתוך ל- 24 ריבועים ולאחסן בקופסה אטומה. נשמר 3-4 ימים.
מגיש:
מקור: מרתה סטיוארט
שתף את המתכון