הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים (לתבנית 20x20 ס"מ):
לבסיס הבצק:
100 גרם חמאה
¼ כוס סוכר
1 חלמון
150 גרם קמח
למילוי:
300 גרם ריבת חלב
לציפוי השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה
1 כף חלב
אופן ההכנה
1. במעבד מזון קטן מעבדים את החמאה, הסוכר והחלמון. מוסיפים את הקמח ומעבדים לפירורים. מעבירים לקערה ואוספים לבצק. נמנעים מעיבוד יתר.
2. מרפדים תבנית בגודל 20x20 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים בחמאה. משטחים את הבצק בעזרת הידיים בשכבה אחידה בתחתית התבנית (אפשר להשתמש בכוס כמערוך קטן כדי ליישר את הבצק). אופים בחום של 190 מעלות צלסיוס, עד להזהבה (כ-25 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים.
3. כשהבצק קר, מורחים עליו את ריבת החלב בשכבה אחידה. מכניסים למקרר לשעה.
4. ממיסים את השוקולד עם החמאה והחלב, על אדים או בזהירות במיקרוגל. שופכים את השוקולד החם על ריבת החלב, ומיישרים בעדינות במרית. מנערים את התבנית ודופקים אותה בעדינות על משטח העבודה כדי ליישר את השוקולד. מעבירים לשעתיים במקרר.
5. חותכים לריבועים בגודל כ-3x3 ס"מ ומעבירים לעטרות נייר ("מנג'טים").
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון