הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג חצילים קטנים, סגולים
1 ק"ג סוכר
8-10 מסמרי ציפורן
2 מקלות קינמון
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
1. שוטפים את החצילים. בעזרת סכין חדה, חותכים רק את העלים, את הגבעול משאירים שיהיה במה לתפוס.
2. מעבירים את החצילים לסיר, מכסים במים ומרתיחים. שופכים את המים, ממלאים במים חדשים ומרתיחים עוד פעם. שוטפים ומסננים.
3. מוסיפים לחצילים את הסוכר, הציפורן והקינמון. מוסיפים מים עד כיסוי החצילים. מביאים לרתיחה מעל להבה גדולה.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מוסיפים את הלימון ומבשלים 5 דקות נוספות. כל עוד הריבה חמה היא נראית הרבה יותר דלילה ממה שהיא באמת. אז איך בודקים? מכניסים מבעדו מועד כמה צלוחיות למקפיא. כשרוצים לבדוק, מוציאים צלוחית אחת, יוצקים עליה כף ריבה ומערבבים. הריבה מתקררת וכך מגלים את הסמיכות האמיתית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון