הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים
חצי כוס עלי ריחן[בזיליקום] נקיים וקצוצים
חצי כוס עלי נענע,שטופים וקצוצים
חצי כוס עלי מרווה,
2 תפוחי עץ מזן גרנד,על קליפתם,ללא הליבה,קצוצים.
3 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון טרי
רבע כוס חומץ בן יין לבן
4 כוסות סוכר
רבע כפית מלח
3 כפות עלי פטרטזיליה,כתושים במעט מלח.
שקית מוסלין (חיתול),לסינון, צנצנות בעלות פתח רחב,סגירה הרמטית,מעוקרות בתנור.
אופן ההכנה
1.שמים בסיר בינוני,את העלים והתפוחים,מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה כ 10 דקות. מסירים מהאש,מכסים ומשהים
לשעתיים.
2.מעבירים את התערובת לשקית המוסילין,קושרים על הברז ומציבים מתחת סיר
גדול לקליטת הנוזלים. אמורות להתקבל שתיים וחצי עד שלוש כוסות מיץ. אם
הכמות אינה מספקת,יוצקים לשקית עוד מים רותחים,ומניחים להם להתנקז לסיר.
3.מוסיפים לסיר את מיץ הלימון והחומץ,ומביאים לרתיחה. מוסיפים את
הסוכר,המלח,בוחשים עד שהריבה תגיע לסמיכות המתאימה. מסירים
האש,מטפטפים מהריבה כף על צלחת נקיה,מצננים ומעבירים בריבה אצבע,אם
הפס שנוצר בה שומר על צורתו והמירקם כמו של דבש ,הריבה מוכנה
4.בוחשים פנימה את עלי הפטרוזיליה.
מציבים צנצנות מעוקרות על קרש,מרופד בנייר עיתון,יוצקים בזהירות את הריבה החמה,מנגבים ומדביקים תויות,תכולה ותאריך. שומרים במקום אפל ויבש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון