הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תאנים מוצקות
1 ק"ג סוכר
2 כוסות מים
´סרט´ קליפה מלימון אחד
3 מקלות וניל חצויים לאורכם
אופן ההכנה
תהליך הבישול
--------------------------------------------------------------------------------
1. שמים את כל החומרים, למעט התאנים, בסיר רחב. מביאים לרתיחה.
2. דוקרים כל תאנה בשלושה ארבעה מקומות עם קיסם.
3. מכניסים את התאנים לסיר, מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-45 דקות עד שעה, עד שהנוזל סמיך למדי. ואז מעבירים אותו "בדיקת ריבה": שמים במקפיא למשך כחצי שעה צלחת קטנה. לוקחים מעט מהסירופ שוב מתבשלות התאנים שמים על הצלחת הקפואה. מעבירים אצבע במרכז השלולית וחוצים אותה לשניים. אם שני חלקי השלולית חוזרים ומתחברים, סימן שהמרקחת עדיין לא מוכנה. אם שני חלקי השלולית נשארים פרודים וממאנים לחזור ולהתאחד לכלל שלולית אחת, העסק מוכן.
4. מקררים מעט ומעבירים לצנצנת אטומה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון