חיפוש


ריזוטו אפונה ובצל ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון של השף רפי כהן מרפאל. brתענוג אמיתי, מלאן קלוריות. brאפשר להפוך את זה לכשר, אם משתמשים בציר שעשוי ממים ואבקת מרק עוף פרווה, אבל זה לא אותו הדבר, ואל תאשימו אותי.
הוראות הכנה
מרכיבים
כוס אחת אורז לריזוטו (סקוטי)
100 גרם חמאה
6 כפות קצפת משמנת מתוקה.
כוס גרגרי אפונה טריה.
4 בצלים ירוקים עבים, חצויים לאורך וחלוטים.
3 בצלי שאלוט קצוצים.
2 כפות עירית קצוצה.
1 ליטר מרק עוף.
100 גרם קבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
מבשלים את האורז תוך עירבוב על פי הסדר הבא -
ממיסים מחצית מהחמאה, מוסיפים את האורז. מערבבים על שכל האורז עטוף בחמאה. מוסיפים את המרק מצקת אחר מצקת (מרק חם!!!), עד שהכל נספג והאורז מגיע לדרגת "אל-דנטה".
מוסיפים את האפונה ומערבבים דקה.
מוסיפים את החמאה והקצפת ומבליעים תוך ערבוב.
מוסיפים את השאלות והעירית. מברבבים.
מוסיפים את הגבינה. מברבבים.
מניחים מנה בתוך צלחת עמוקה, ומסדרים מעל מעט בצל ירוק צרוב במחבת חם ללא שמן.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון