הוראות הכנה
מרכיבים
1 ליטר חלב
¼ ליטר שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
1 מקל קינמון
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
120 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף "גרנד מרנייה "(ליקר תפוזים), אם רוצים
אופן ההכנה
מחממים את השמנת והחלב בסיר אחד. בסיר נוסף מחממים את הסוכר עם הקינמון והווניל עד שהוא הופך לקרמל. יוצקים את החלב והשמנת החמים בזהירות רבה לתוך הקרמל ומערבבים. מכבים את האש. מוסיפים לסיר את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את הליקר ומערבבים. מעבירים את המשקה דרך מסננת ומחלקים לספלים. מגישים חם.
מגיש:
מקור: חיים כהן
שתף את המתכון