הוראות הכנה
מרכיבים
15-16 שוקי עוף טריים ללא עור (הסרת העור עוזרת לספיגת הטעמים)
כ- ½ עד ¾ כוס רוטב ברבקיו מעושן (Hunt's Hickory)
1/3 כוס סילאן
4-6 שיני שום
שקית "קוקי" גדולה (30X50 ס"מ)
אופן ההכנה
1. להפשיט את העור משוקי העוף ולשטוף במים.
2. למרוח את רוטב הברבקיו ולעסות כל שוק בידיים (ללא בושה).
3. להשרות בכלי במקרר למשך הלילה עם כל הרוטב.
4. להוציא מן המקרר ולמרוח סילאן (דבש תמרים) על כל שוק בעזרת מברשת ניילון רכה.
5. לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
6. לפרוס את שיני השום לפרוסות דקות ולהכניס את בשוקיים עם הרוטב והשום לשקית ה"קוקי" לסגור את השקית ע"י הסגר המצורף ולנקב 5-6 חורים מתחת לסגירה (ע"י שפוד במבוק חד).
7. כאשר התנור חם, להניח את השקית בצורה שטוחה על התבנית ולאפות 50 דקות.
8. בגמר האפייה להעביר את תוכן השקית עם הרוטב לכלי הגשה ולהגיש חם.
בתיאבון ושנה טובה
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון