הוראות הכנה
מרכיבים
6 שוקי עוף ללא עור
150 גרם גרגרי תירס (מקופסא או להוריד מקלחי תירס)
1 קופסת שימורים של שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות
½ בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
½ כפית פלפל חריף קצוץ
1 כפית מלח
½ כוס מים
1 כפית אבקת מרק עוף
2 כפיות רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מחממים במחבת רחבה את השמן. מטגנים את השוקיים קלות לסגירה מכל הכיוונים. מעבירים לכלי חסין אש. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים ביחד כחמי דקה. מוסיפים את השעועית הלבנה מהקופסא (ביחד עם כל הנוזלים). מוסיפים את התירס, מלח, המים, אבקת המרק ורסק העגבניות ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. יוצקים את הרוטב לתבנית עם השוקיים ומכסים את התבנית בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון