הוראות הכנה
מרכיבים
10 שזיפים אדומים "סנטה רוזה" (רוזה הקדושה?...)
3 כרעיים חתוכים ומסודרים בתבנית אפיה
1 בצל חתוך דק לפרוסות או רצועות
3 שיני שום מרוסקות
חצי כוס רוטב סויה
חצי כוס מים
2 כפות סוכר חום
1 פלפל חתוך לרצועות דקות
מלח פלפל
1 כפית זנגביל טחון (או חצי כפית טרי)
1 כדור פלפל אנגלי
מעט שמן לטיגון (3 כפות)
אופן ההכנה
מטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את הפלפל ואח"כ את השום. מוסיפים את השזיפים. מאדים מספר דקות ומוסיפים את התבלינים והסויה. מוסיפים את הסויה ומצמצמים מספר דקות נוספות את הרוטב
אפשר לרסק את הרוטב במעבד מזון אך אני אוהבת שהכל נראה לעין. מוסיף חינניות למנה
מורחים את הרוטב על הכרעיים ומכניסים לתנור לחום גבוה.
מדי פעם מרטיבים את העוף
אופים כשעה וחצי
בתיאבון!
מגיש:
מקור: עדי
שתף את המתכון