הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
500 גרם קמח
2 חלמונים
30 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
2 כפיות חומץ
300 גרם מים
מלית תפוחי עץ:
6 תפו"ע גרנד סמיט , גדולים
½ כוס סוכר
1 כף חמאה מומסת
1 גרידת לימון
מעט מיץ לימון
קורט קינמון
½ כוס פירורי עוגה או לחם לבן
2 כפות קרם וניל מבושל
1 כף רום (אלכוהול)
מעט צימוקים
מעט שקד קלוי
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
לערבב את כל החמרים לבצק חלק לצורת כדור.
לעטוף בניילון נצמד ולתת ל"נוח" במקרר כשעה.
הכנת תערובת המילוי:
לקלוף ולקצוץ את התפוחים ולערבב יחד עם כל החומרים עד קבלת תערובת יציבה ולא נוזלית.
לחמם את תנור האפייה ל-220°c .
להוציא את הבצק מן המקרר ולרדד אותו מעל סדין או בד מקומח ולמתוח אותו בעדינות עד כמה שניתן מבלי לקרוע אותו.
למרוח את הבצק הדק בחמאה מומסת ולסדר את תערובת תפו"ע בצד אחד של הבצק . לגלגל , בעזרת הבד, את הבצק סביב המילוי.
להניח את השטרודל המגולגל על תבנית אפייה משומנת ולמרוח מעל מעט חמאה מומסת.
לאפות בתנור חם (220°c) עד קבלת גוון שזוף יפה.
לצנן מעט, לחתוך מנות ולהגיש עם קצפת או גלידה.
מגיש:
מקור: שף קונדיטור אבי סוסרסקי (קונדיטוריה ניחוחות)
שתף את המתכון