הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח
½ כוס סוכר
3 כפות שמן
100 גרם מרגרינה או חמאה מומסת
3 חלמונים
קורט מלח
30 גרם שמרים
1 כוס חלב או מים פושרים
גרד מלימון
כפית תמצית וניל או כף קוניאק
אופן ההכנה
לשים את כל החומרים במיקסר, למעט השמרים והנוזלים.
בגומה במרכז לשים את השמרים, מעליהם את הנוזלים הפושרים
וללוש את הכל ביחד (בלי לחכות להתפחת השמרים) כ-2 דקות.
לחכות 5 דקות ושוב ללוש 2 דקות, ולהשהות להתפחה 15 דקות בלבד.
לחלק את הבצק ל-3 או 4 חלקים, לרדד כל חלק לעובי ½ ס"מ.
המלית:
אפשר עם ריבה, אגוזים קצוצים, קינמון, סומסום וצימוקים
אפשר גם ממרח תמרים וקנמון
פרג וצימוקים
וכיד הדמיון
בהנאה!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון