הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק שטרודל:
250 גר' קמח
25 גר' שמן או 3 כפות חמאה
1 ביצה
1/2 כף חומץ
120 גר' מים
קורט מלח
1 כפית סוכר
למלית:
800 גר' תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 2 מ'מ בערך.
50 גר' צימוקים
80 גר' סוכר
½ כפית אבקת קינמון
קליפה מגוררת של ½ לימון
50 גרם שקדים קלויים וטחונים גס
מערבבים את כל החומרים יחד
לפיזור על הבצק:
100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
80 גר' חמאה מומסת
אופן ההכנה
אופן הכנת בצק לשרודל
1.לשים את כל החומרים יחד כ- 7 דקות, עד שמתקבל בצק עדין וחלק לגמרי.
2.משמשנים מאט את הבצק בשמן עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד למנוחה כשעה בטפ' החדר.
אופן הכנת השטרודל:
1.מניחים על השולחן מפה או סדין ומקמחים.
2.מרדדים את הבצק בעזרת מארוך עד כמה שאפשר, ואז ממשיכים למתוח את הבצק
בידים מקומחות עד לעובי הכי דק שאפשר. גודל הבצק צריך להיות בערך 60X60 ס"מ
3.מפזרים על הבצק חמאה מומסת באמצעות ניעור מברשת ואגוזי לוז טחונים גס.
4.מסדרים בהתחלת הבצק את כל מלית תפוחי העץ ומגלגלים בעזרת מפה או סדין
לרולדה.
5.מורידים את קצוות הבצק ומניחים את רולדת הבצק על מגש עם נייר אפייה.
אופים בתנור מחומם מראש ל 200°c כ- 25 דקות.
6.מיד בסיום האפייה מורחים את השטרודל בחמאה מומסת ומצננים.
7.מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון