הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סלמון טרי, ללא העור
שיפודי עץ קצרים (או הרגילים החתוכים לשניים)
עשבי תיבול -כוס פטרוזליה, כוס בזיליקום, כף טימין,כף רוזמרין
4 שיני שום
4 פילטים של אנשובי
מיץ מלימון טרי
חצי כוס שמן זית
מלח פלפל
גרדת לימון מלימון אחד
אופן ההכנה
חותכים את הדג לקוביות של 2X2 ס"מ.
מכניסים למעבד מזון את התבלינים, אנשובי, הלימון ואת שמן הזית ומעבדים מתבלים במלח ופלפל
מוסיפים את התערבות לקוביות הסלמון
משהים ככמה שעות מכוסה, במקרר.
משפדים את השיפודים, כ-4 קוביות לשיפוד. מושכים שוב את השיפודים ביתרת התערבות)
מחממים מחבת גריל (עם פסים), ללא שמן (המחבת חייבת להיות חמה מאד
כשהמחבת חמה - מניחים השיפודים וצורבים מכל הצדדים כ-20 שניות לכל צד
מניחים על צלחת הגשה, יוצקים את יתרת הרטוב על הצלחת
גיוון: ניתן להוסיף בצלים(בצלי פנינה, בצל סגול חתוך גס), עגבניות שרי בין פיסות הדג .
בתיאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון