הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג שעועית ירוקה נקיה (מרחיקים הקצוות ואת הסיבים שבצדדים וחותכים
לחצי)
2 בצלים גדולים קצוצים דק
3 כפות שמן
750 גרם בשר כבש או בקר בקוביות (אם את מחסידות הקפוא - יש קוביות
לגולש מוכנות במגש במקרר, גם זה מתאים)
3 כפות רסק עגבניות
4 שני שום פרוסות
1 כף אבקת מרק עוף.
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
א. מטגנים את הבצלים בסיר בעל תחתית עבה עד לגוון שקוף זהוב.
ב. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
ג. מוסיפים את השעועית ומטגנים עד לריכוך.
ד. מוסיפים את השום, אבקת המרק ורסק העגבניות, מערבבים היטב בכף עץ ומכסים במים. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
ה. מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש. מבשלים במשך כשעה ומחצה, עד
לריכוך הבשר. הרוטב צריך להיות סמיך. אם יש צוך - מוסיפים מים.
מתקנים התיבול לפני ההגשה.
הערה, אם אוהבים, ניתן להוסיף טיפת קינמון לבישול.
מגיש:
מקור: משפחתי
שתף את המתכון