הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם שעועית עדינה שלמה ("סנפרוסט")
100 גרם בצל יבש, חתוך לקוביות קטנות
150 גרם פלפל אדום (או גמבה)
3 כפות שמן זית כתית מעולה
½ כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון טרי
1 כוס רסק עגבניות ביתי (ראה בהערות)
1 שן שום פרוסה לפרוסות דקות
אופן ההכנה
לבשל את השעועית העדינה במים רותחים (לא להמליח) במשך 8-10 דקות עד ריכוך. לסנן ולהעביר לכלי נפרד.
למזוג 3 כפות שמן לסיר ולטגן את קוביות הבצל עד השחמה קלה. לחתוך את הפלפל האדום לקוביות קטנות (כ-1X1 ס"מ) להוסיף לסיר ולטגן עם הבצל עוג 2 עד 3 דקות, תוך בחישה.
להוסיף 1 כוס רסק עגבניות ביתי עם ½ כפית מלח ומעט פלפל שחור טחון לערבב, להקטין את האש למינימום , לכסות ולאדות 5-8 דקות עד שהרוטב הצטמצם מאד. להוסיף פרוסות השום והשעועית העדינה המבושלת מראש, לערבב ולהגיש חם.
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון