הוראות הכנה
מרכיבים
שפודי במבוק דקים קטנים
גריל, "מנגל" או גריל מטבח
500 גרם קוביות פרגיות נקיות וטריות
1 כרישה יפה
לתחמיץ:
6 כפות רוטב סויה
6 כפות מירין
1 כף סוכר
מעט ג'ינג'ר טחון או טרי מרוסק
אופן ההכנה
1. משרים במים את השיפודים.
2. אם הכרישה מצויה בשיא העונה(בסוף החורף ובכל עונת האביב) אין מבשלים אותה מראש,
אבל בעונה הנוכחית מסלקים את העלים החיצוניים והיבשים, חוצים את הכרישה לאורך
וחותכים לקטעים באורך כ- 2 ס"מ.
3. מחממים סיר עם 3 כוסות מים רותחים מהקומקום וחולטים בהם דקה אחת את פיסות
הכרישה. מסננים.
4. משחילים על השיפוד את הבשר ופיסות הכרישה לסרוגין. ליד כל קובית פרגית משחילים 3-4 פיסות כרישה.
5. מערבבים את חמרי התחמיץ.
6. צולים תחילה את השיפודים, ללא כל רוטב ,עד שנתחי העוף מלבינים, ורק אז טובלים את
השיפודים בצלחת התחמיץ ומחזירים לגריל לצליה תוך סיבוב. אפשר למרוח במברשת את
השיפוד ברוטב תוך כדי צליה.
להגיש חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון