הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפיות שמן
מעט מלח
פלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס מים רותחים
6 כפות קמח מצה
1 ביצה גדולה, טרופה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות
בסיר קטן מערבבים השמן עם מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים
ומביאים לרתיחה.
מוסיפים לסיר, תוך ערבוב נמרץ את קמח המצה.
מתקבלת תערובת צמיגה וחלקה.
מורידים מהאש, מחכים 2-3 דקות ומערבבים פנימה בנמרצות, ביצה
טרופה.
שמים דף ניר אפיה בתבנית שטוחה.
משמנים או מרטיבים את כפות הידים ויוצרים כ 24 כדורונים
קטנים של עיסה. מניחים על ניר האפיה בתבנית.
אופים במשך כ-20 עד 25 דקות.
מתקבלים "שקדי מרק" זהובים ונפוחים.
להשאיר בתנור לייבוש (לאחר כיבוי ופתיחה חלקית של הדלת)
מגיש:
מקור: ynet
שתף את המתכון