חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שרימפס במחבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת שרימפס עסיסית, שיכולה לשמש כמנה עיקרית (2 מנות) או מנה ראשונה (4 מנות).
שרימפס במחבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת שרימפס עסיסית, שיכולה לשמש כמנה עיקרית (2 מנות) או מנה ראשונה (4 מנות).
הוראות הכנה
מרכיבים
30 שרימפסים גדולים.
3 גבעולי טימין
מיץ מלימון אחד
2 עגבניות קצוצות (ללא הגרעינין והמיץ)
חופן גדוש של פטרוזיליה קצוצה
2 פלפלים אדומים
1 כפית דבש
1/2 כוס יין לבן (עדיף יבש, כגון סוביניון בלאן)
8 שיני שום שלמות
שמן זית
1/2 שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
עלים משני גבעולי טימין
50 גר' חמאה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מנקים את השרימפס: מסירים את השריון עד לזנב (להזהר לא להסיר את הזנב!), מבצעים חתך רדוד בגב ושולפים חוט שחור דק ומלא חול ולכלוך. שוטפים במים קרים ומסננים.
2. קולים את 2 הפלפלים האדומים בגריל עד שישחימו, מכניסים לשקית "קוקי" לשתי דקות, מוציאים, מקלפים ומנקים. מניחים במעבד מזון עם כפית הדבש ומעט מלח וטוחנים למחית חלקה.
3. במחבת כבדה מחממים מס' כפות שמן זית ומטגנים 8 שיני שום להשחמה קלה (אבל שלא יישרפו) במשך 2-3 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ומטגנים שתי דקות נוספות.
4. מוסיפים את החמאה, ולאחר שנמסה מוסיפים את השרימפס. הופכים לאחר דקה, ולאחר דקה נוספת מעבירים לכלי שומר חום (עדיף לחמם קלות גם אותו מראש).
5. מיד לאחר הוצאת השרימפס מוסיפים למחבת יין לבן, מיץ לימון, עלי טימין, מלח ופלפל. על אש גבוהה מצמצמים את הנוזלים (עד לחצי עד שליש מהכמות), מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומחית הפלפלים שהכנו קודם ומטגנים דקה נוספת.
6. מחזירים את השרימפס למחבת, על אש בינונית, לחצי דקה, ומפזרים את העגבניות הקצוצות מעל. ניתן להוסיף גם 10 עגבניות שרי חצויות בשלב זה (לא חובה).
7. מתקנים תיבול ולאחר חצי דקה נוספת מסירים מהאש ומגישים בכלי חם.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון