חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תאנים טריות עם שקדים, גבינת מסקרפונה ועלי לזניה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תאנים טריות עם שקדים, גבינת מסקרפונה ועלי לזניה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4-6 עלי לזניה לא מבושלים (לא מן הסוג שדורש בישול)
שמן זית לטיגון
1 חלבון (הלבן) של ביצה
100 גרם שקדים קצוצים, מולבנים קלויים מעט
1 כוס סוכר
אבקת סוכר
1 כף יין אדום
2 כפות ליקר דובדבנים
4 תאנים
1 קופסה גבינת מסקרפונה.
אופן ההכנה
1. מבשלים את עלי הלזניה אל- דנטה. מייבשים את העלים המבושלים וחותכים למשולשים.
2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בו את עלי הלזניה המבושלים, עד שהם מזהיבים.
3. מניחים את העלים המטוגנים על נייר סופג .
4. מורחים את עלי הלזניה המטוגנים בחלבון של הביצה וטובלים בשקדים מטוגנים.
5. אופים בתנור בחום גבוהה במשך 5 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר. מפזרים מעל אבקת סוכר.
6. מערבבים את הסוכר הרגיל עם המים והיין. מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ. מורידים מהאש ומניחים בצד.
7. חותכים כל תאנה במרכזה ל-4 חלקים (לא חותכים עד למטה ומקפידים שהתאנה תישאר עדיין בחתיכה אחת.
8. שמים על כל תאנה תערובת של גבינת מסקרפונה ומעט סוכר, שופכים מעל ליקר דובדבנים וסירופ סוכר.
9. מקשטים את הצלחת בעלי הלזניה המטוגנים והאפויים, מניחים במרכז את התאנים ומקשטים בשארית השקדים המטוגנים.
מגיש: giacommo
מקור:
שתף את המתכון