הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר שריר, או פילה מדומה
4 בצלים גדולים
צרור גדול של פטרוזליה
3- 4 גבעולי כרפס רחוצים
2 כוסות חומוס מבושל( אפשר של סנפרוסט, ואז צריך רק להפשיר)
1/3 כוס שמן( לא זית, רצוי קנולה)
מלח, פלפל שחור, כף גדושה פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס, לפי הסיבולת( שיהיה פיקנטי, לא חריף מאד)
אופן ההכנה
מבשלים את הבשר בסיר לחץ 1/2 שעה. מוציאים מהמים, מצננים ומשהים שעה.
פורסים לפרוסות לא עבות,ואת הפרוסות לקוביות בינוניות.
קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה.בסיר גדול, רחב ושטוח מחממים את השמן.מוסיפים את הירקות, מאדים דקה, מוסיפים את הבשר , החומוס והתבלינים, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש למינימום, מכסים את הסיר, ומבשלים לפחות שעה.
מכאן התבשיל צריך בייביסיטר. יש לבחוש מפעם לפעם, ולהוסיף מים רותחים אם חסרים נוזלים.
ככל שזמן הבישול ארוך יותר, הטעם משובח יותר.בסוף הבישול, הבצל ,הכרפס והפטרוזיליה ממש נמסים, ומתקבל תבשיל בצבע בורדו משגע.
צריך להשאיר מספיק נוזלים שישמשו להגשה עם קוסקוס, אך שיהיה נזיד ולא מרק.
מגיש:
מקור: זברה הבשלנית
שתף את המתכון