הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ופרוסים גס
1 בצל חתוך גס
1 ק"ג פילטים של דג ים חתוכים לחתיכות בגודל של נגיסה
מלח
פלפל
לרוטב: 6 כפות שמן זית
8 שיני שום
½ כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
אופן ההכנה
מרתיחים את תפוחי האדמה עם עלה הדפנה בסיר עם 6 כוסות מי מלח רותחים למשך כעשרים דקות. מוסיפים את הדג לתפוחי האדמה ומבשלים עוד 10 דקות. מסננים ושומרים כוס מהנוזלים.
ליצירת הרוטב יוצקים את השמן למחבת עמוקה. משחימים את שיני השום בשמן החם. מוציאים את השום מהמחבת ומסירים מהאש. מוסיפים את הנוזלים מבישול תפוחי האדמה והדג ואת שני סוגי הפפריקה ומערבבים היטב. מחזירים את הרוטב לאש לבישול על סף רתיחה כעשר דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה והדג, מערבבים ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון