הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 קילו בשר כבש לא שומני חתוך לקוביות
150 ג´ר נקניקיות מעושנות קצוצות
4-5 בצל ירוק קצוץ
500 גרם תפוחי אדמה פרוסים
500 גרם גזר קוביות
300 גרם אפונה טרייהקפואה מופשרת
2 כפות שמיר קצוץ
מלח
מלח גס
פלפל
נענע
2 ביצים
כף קצח
2.5 כוסות שמן זית
1/2 קילו בצק עלים
אופן ההכנה
מאדים את הבצל הירוק. מוסיפים את הכבש, מכסים את הבשר במים ומבשלים כשעה עד לריכוך.
מוסיפים תפוחי אדמה וגזר וממשיכים לבשל. לאחר 40 דקות מוסיפים בצל ירוק, אפונה, שמיר ונקניקיות, ממשיכים לבשל 10 דקות נוספות ומורידים מהאש.
לקבלת מנה מעניינת יותר, מרדדים לעלה דק את הבצק וחותכים למלבנים גדולים. טורפים ביצים עם מעט מים, מתבלים במלח וסוכר ומברישים את קצוות המלבנים בביצה. מניחים במרכז כל מלבן כמות נדיבה מהתבשיל ומהדקים את הקצוות (לא הידוק חזק) . מושחים את הבצק בביצה ומפזרים מלח גס וקצח.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון