חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל לשון בקר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל לשון בקר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 לשון
2 כפות שומן אווז
2 בצלים קצוצים
4 גזרים קלופים ולתוכים לפרוסות עבות
½ כוס יין לבן
1 עלה דפנה
מספר ענפי טימין
1 פרוסת לחם לבן קלויה
2 שיני שום
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מבשלים את הלשון במי מלח כ-12 שעות על אש נמוכה. מצננים. מסירים את העור. ממיסים את השומן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מניחים את הלשון על הבצל ומסדרים את הגזר מסביב. יוצקים את היין יחד עם 2 כוסות מציר הלשון (שהתבשל 12 שעות). מוסיפים את עלה הדפנה ואת הטימין ומרתיחים. כותשים עם עלי ומכתש את הלחם הקלוי יחד עם השום ושתי כפות מהנוזלים בסיר. מתבלים במלח ופלפל ומפזרים את המחית על הלשון. מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מוציאים את הלשון מהסיר ומעבדים את תכולת הסיר למחית אחידה בעזרת ממחה ידני. פורסים את הלשון ומניחים על כלי הגשה חמים. יוצקים את הרוטב על הלשון ומגישים.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון