הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם גרגרי חומוס מושרים ללילה
150 גרם שעועית לבנה יבשה מושרית ללילה
¼ ק"ג שעועית ירוקה
¼ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
2 גזרים קלופים ופרוסים
2 אגסים קלופים ופרוסים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ דק
100 מ"ל שמן זית
2 עגבניות מוצקות קלופות וחתוכות לקוביות
1 שן שום קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
מספר חוטי זעפרן
חופן עלי נענע חתוכים לרצועות דקיקות
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית הלבנה והחומוס במי מלח כחצי שעה. לאחר חצי שעה מוסיפים את השעועית הירוקה, הדלעת, הגזר, האגסים ותפוחי האדמה ומבשלים הכל ביחד כרבע שעה. במקביל מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהבצל שקוף. מוסיפים את העגבניות ומבשלים ביחד. מועכים את השום על ידי מכתש ועלי יחד עם חוטי הזעפרן, הפפריקה ומעט מלח ופלפל. מוסיפים את הממרח לתערובת העגבניות והבצל. מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות. מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם התבשיל, מערבבים ומבשלים ביחד 5 דקות. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. לפני ההגשה מפזרים את עלי הנענע ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון