הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות מים
1/4 כוס עלי תה ירוק (להשיג בחנויות טבע וברשתות השיווק)
7 מסמרי ציפורן
1 כוס סוכר
מים רותחים
100 גרם בוטנים קלויים וקלופים
אופן ההכנה
1.שמים בסיר את המים, עלי התה ומסמרי הציפורן ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה
נמוכה מאוד 20 דקות.
2.שמים בסיר אחר את הסוכר ומבשלים על להבה בינונית עד שהוא נמס ומתקבל קרמל
בהיר. כשהקרמל מוכן מוסיפים את התה, לאט ובזהירות, בזרם דק לסיר הקרמל. מביאים
לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מתקבלת תמצית תה ריחנית בטעם קרמל.
3.מסננים את התמצית לקומקום. מוזגים מעט מהתמצית לכוסות זכוכית דקות, יוצקים מים
רותחים עד שפת הכוס, מוסיפים לכל כוס 7-8 בוטנים קלויים ומגישים.
מגיש:
מקור: בינו גבסו
שתף את המתכון