הוראות הכנה
מרכיבים
5-6 תפוחי אדמה
4 עגבניות
1 בצל
מעט פטרוזיליה או שמיר (אם יש, לא חובה)
רוזמרין, אבקת קארי, אבקת מרק, מלח, פלפל שחור (לא גרוס)
אופן ההכנה
קולפים תפוחי אדמה, חותכים אותם לקוביות קטנות (בערך 1 ס"מ ), שמים בקערה גדולה. לאותה הקערה חותכים עגבניות מקולפות לקוביות קצת יותר גדולות.
(הקילוף קל מאוד לאחר ששופכים על העגבניות מים רותחים, נותנים להם להיות במים אלו כדקה, ואז עושים חתך קטן בעור). מנסים להמנע מכמות נוזלים גדולה מדי.
לאחר מכן מוסיפים מעט אבקת מרק, אבקת קארי, עלי רוזמרין - עדיף טרים, אבל אפשר גם יבשים, מלח, פלפל שחור ומערבבים את הכל.
את התערובת מסדרים בתבנית אפיה, מעל מפזרים שמיר או פטרוזיליה קצוצה (אני אישית מעדיפה פטרוזיליה). בצל חותכים לרבעים ואורכו, ואז מקצצים דק, ומפזרים מעל התבשיל, כך שיכסה את כל הפטרוזיליה.
מכניסים לתנור המחומם לבערך 200 מעלות עד שהבצל משחים, לאחר מכן מנמיכים חום ל140 מעלות ומשאירים שם בערך 40 דקות, עד שתפו"א רך.
מגיש:
מקור: אוכל סטודנטים 🙂
שתף את המתכון