חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תפו"א אפוי עם עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מתכון פשוט מאוד, אבל יכול לשמש כתוספת יפה וטעימה כאשר אין הרבה זמן להכין אוכל
תפו"א אפוי עם עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מתכון פשוט מאוד, אבל יכול לשמש כתוספת יפה וטעימה כאשר אין הרבה זמן להכין אוכל
הוראות הכנה
מרכיבים
5-6 תפוחי אדמה
4 עגבניות
1 בצל
מעט פטרוזיליה או שמיר (אם יש, לא חובה)
רוזמרין, אבקת קארי, אבקת מרק, מלח, פלפל שחור (לא גרוס)
אופן ההכנה
קולפים תפוחי אדמה, חותכים אותם לקוביות קטנות (בערך 1 ס"מ ), שמים בקערה גדולה. לאותה הקערה חותכים עגבניות מקולפות לקוביות קצת יותר גדולות.
(הקילוף קל מאוד לאחר ששופכים על העגבניות מים רותחים, נותנים להם להיות במים אלו כדקה, ואז עושים חתך קטן בעור). מנסים להמנע מכמות נוזלים גדולה מדי.
לאחר מכן מוסיפים מעט אבקת מרק, אבקת קארי, עלי רוזמרין - עדיף טרים, אבל אפשר גם יבשים, מלח, פלפל שחור ומערבבים את הכל.
את התערובת מסדרים בתבנית אפיה, מעל מפזרים שמיר או פטרוזיליה קצוצה (אני אישית מעדיפה פטרוזיליה). בצל חותכים לרבעים ואורכו, ואז מקצצים דק, ומפזרים מעל התבשיל, כך שיכסה את כל הפטרוזיליה.
מכניסים לתנור המחומם לבערך 200 מעלות עד שהבצל משחים, לאחר מכן מנמיכים חום ל140 מעלות ומשאירים שם בערך 40 דקות, עד שתפו"א רך.
מגיש:
מקור: אוכל סטודנטים 🙂
שתף את המתכון