הוראות הכנה
מרכיבים
תפו"א - 4 ממוצעים
חצי ראש בצל
שתי שיני שום
אופן ההכנה
חותכים את התפו"א לפרוסות דקות כחצי ס"מ עובי
קוצצים את החצי ראש בצל לחתיכות קטנות (תשמשו בבלנדר או משהו חבל על העיניים)
מחממים מחבת (רצוי להשתמש במחבט טוב עם ציפוי נגד הדבקה) עם שכבת שמן שתכסה את התחתית. ניתן לראות שהמחבת חם מספיק כאשר גרגיר מלח שנזרק עליו מתחיל לצקצק.
כאשר המחבת חם מספיק יש לקחת חלק מהבצל הקצוץ ולפזר על המחבת. מעל השכבה של הבצל יש לשים שכבה של תפו"א (בערך שתסתיר את הבצל מהעין) ואז עוד שכבת בצל דקה ועוד שכבה של תפו"א וככה עד שהמחבת מתמלא. חשוב שאחרי שתמלאו את המחבת ישאר לכם בערך שליש מהבצל שקצצתם.
יש לטגן את התפו"א על אש קטנה תוך ערבוב כל 5 דקות. עדיף שכל עשר דקות מתוך 20 הם יהיו מתחת למכסה.
אחרי משהו כמו 20 דקות יש להוסיף את שארית הבצל ולערבב אותו עם התפו"א. כאשר התפו"א נראים שחומיםזהובים ואז מוסיפים את השום הגרוס (חשוב שיהיה באמת גרוס...) מערבבים ונותנים לזה להיטגן עוד איזה 5 דקות מתחת למכסה. זהו מוכן.
מגיש:
מקור: מתכון משפחתי
שתף את המתכון