הוראות הכנה
מרכיבים
תפוחי אדמה בינוניים ושטופים (עם הקליפה) כמספר האנשים (נניח כ-30 לצורך המתכון)
3 מיכלים שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
2 גביעים קרם פרש
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
2 שיני שום כתושות
רוזמרין
שמן זית
מלח גס
עירית קצוצה
אופן ההכנה
מורחים את תפוחי האדמה בשמן זית, רוזמרין ומלח גס, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
בינתיים במחבת רחבה ומעט עמוקה ממיסים את החמאה. מקפיצים את הפטריות מעט בחמאה ומוסיפים את השום. מערבבים היטב ומוסיפים את השמנת המתוקה. כאשר מתחיל לבעבע מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה, תוך ערבוב רצוף עד להסמכה של הרוטב. מסירים מהאש.
כאשר תפוחי האדמה מוכנים, מוציאים אותם מהתנוועושים בהם חריץ לאורך, דרך ניר הכסף (כלומר לא מקלפים את הנייר.פותחים מעט את החריץ שיצרנו. שופכים מהרוטב לתוך החריץ. מניחים מעל מעט קרם פרש ומחזירים לתנור לגריל, בחום הכי גבוה, להשחמה קלה.
מוציאים, מפזרים מעט עירית קצוצה מעל ומגישים לאורחים (עם נייר הכסף).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון