הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם תפוחי אדמה
5 כפות שמן זית
1/2 כפית מיורן מיובש
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור
1 שן שום
400 גרם עגבניות משומרות
3/4 כוס מרק צח או מים
6 פילה אנשובי
8 זיתים שחורים מגולענים
אופן ההכנה
קולפים ופורסים דק את תפוחי האדמה ומשרים את הפרוסות במים במשך כ-30 דקות .
לסנן את הפרוסות ולייבש.
להקפיץ את הפרוסות בשמן זית ולסדר בקדירה בשכבות.
זורים על הפרוסות מיורן, פטרוזיליה ותבלינים בין שיכבה לשיכבה
קולפים ומועכים את השום וזורים על תפוחי האדמה.
מפזרים למעלה את העגבניות עם המיץ שלהן ובוזקים מלח ופלפל.
יוצקים פנימה מרק או מים ומביאים לידי רתיחה.
מכסים היטב ומבשלים במשך 20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
חותכים את פילה האנשובי לרצועות דקות ומסדרים בשתי וערב על תפוחי האדמה.
מעטרים בזיתים ומגישים מיד.
מתאים להגשה עם דגים צלויים או אפויים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון