חיפוש


תרכיז חלב שקדים רוזטה תוצרת בית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משקה שקדים אופייני למטבח התוניסאי, מוגש בדרך כלל בשמחות. brלטעמי נהדר להגישו בעיקר בימי הקיץ החמים. brמכינים את השקדים כתמצית מרוכזת הנמזגת לכוס ומוסיפים לה מים קרים. brהמשקה המתקבל דומה לחלב וטעמו וריחו מרעננים מאוד. br
הוראות הכנה
מרכיבים
¾1 כוס (200 גר`) שקדים
6 כוסות מים מינרליים
¾3 כוסות סוכר
3 כפיות מי ורדים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.משרים את השקדים במים חמים כ 8 שעות.
2.מסלקים את קליפות השקדים ומניחים בצלחת שטוחה.
3.טוחנים בבלנדר את השקדים עם כוס מים אחת.
4.מניחים את הבלילה על פיסת גזה או חיתול וסוחטים היטב את הנוזלים לקערה עמוקה.
חוזרים על פעולת הטחינה בממחה בתוספת 1 כוס מים פעמיים וסוחטים שוב אל קערת
הבלילה (שלוש טחינות עם שלוש כוסות מים - שלוש סחיטות).
5.מעבירים את מי השקדים הסחוטים אל סיר רחב. מוסיפים את שלוש כוסות המים שנותרו,
בוחשים היטב ומבשלים על אש נמוכה.
6.מוסיפים את הסוכר מי הורדים ואת תמצית השקדים ובוחשים היטב כ-15 דקות, עד שנוצר
קצף בנוזל. מסירים מייד מהאש.
7.מצננים היטב את משקה השקדים ויוצקים אל בקבוק גדול. שומרים במקרר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: בינו גבסו
שתף את המתכון