חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


2 מתכונים לנאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

2 מתכונים לנאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
נאן - פיתה הודית - Naan
10 פיתות גדולות
מצרכים:
3.5 כוסות קמח מלא + כוס קמח רגיל לרידוד הבצק.
1 כפית אבקת אפייה
0.5 כפית מלח
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים (או 15 גרם שמרים טריים)
0.5 כוס חלב חם (לא להגיע לרתיחה)
2 כפות שמן או חמאה מומסת (ג'י)
1 גביע יוגורט (170 מ"ל)
1 ביצה (לטרוף בכוס)
שמן או חמאה מומסת (ג'י) להברשת הבצק (כרבע כוס)
ההכנה:
לבחוש בקערה את השמרים, החלב ו-1 כפית סוכר.
מניחים במקום חמים למשך 15-20 דקות, עד שהבלילה תעלה קצף.
בקערה גדולה לערבב קמח, מלח, אבקת האפייה ו-1 כפית סוכר.
ליצור במרכז התערובת גומה, ולהוסיף לאט את השמרים המומסים (עם הנוזלים), לבחוש, להוסיף לאט היוגורט, 2 כפות שמן והביצה ולבחוש היטב.
ללוש לכדור, אם רטוב מדי להוסיף קמח. (ללוש לפחות 5 דקות), הבצק צריך להיות רך וגמיש, אבל לא דביק.
למרוח את הכדור במעט שמן.
לכסות במגבת או בניילון ולהשהות (לא במקרר) לפחות שעתיים. (הכדור צריך להכפיל את נפחו)
לחמם על הגז מחבת כבדה ללא ידית (שאפשר להכניס לתנור/למיקרו)
לקחת בערך עשירית מהכמות, (ולכסות חזרה את השאר), לרדד על משטח מקומח לעלה שקוטרו לפחות 20 ס"מ, ולהבריש בעדינות בשמן או בג'י משני הצדדים.
להניח את העלה על המחבת הלוהט, ולהכניס מתחת לגריל (או לתנור שחומם ל 180 מעלות - למסילה העליונה.) (לפחות 10 ס"מ בין גוף החימום לעלה) לכ 3-4 דקות.
אם צריך - להפוך ולהחזיר לגריל לדקה.
אפשר לקשט עם זרעי קימל, קצח, שומשום וכו'
לחזור על התהליך עם שאר הפיתות.
כשמסיימים את הנאן האחרון - להניח כל נאן על להבת הגז לכמה שניות לחימום.
לחם "נאן" של רות סירקיס
מצרכים:
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
1/2 כוס חלב חם או מים
4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
כפית אבקת אפיה
כף יוגורט או מים
25 גר' מרגרינה או חמאה
כף חמאה לזיגוג
כף זרעי כוסברה כתושים קלות
ההכנה
ללוש את כל החומרים לבצק גמיש ולא דביק (במידה ויש צורך מוסיפים מים או חלב) ומתפיחים (עד להכפלה).
לחמם את התנור על החום הכי גבוה
ללוש את הבצק היטב ולחלק ל-18-20 כדורים
לרדד לעלה דקיק כל כדור על משטח מקומח ולהניח בתבנית מצופה בנייר אפיה.
למרוח בחמאה או מרגרינה ולזרות זרעי כוסברה כתושים קלות.
לאפות 3-4 דקות עד שיופיעו נקודות חומות
הלחם יוצא קריספי ודק
אלא אם כן לא רידדתם מספיק- ואז יצאו לכם פיתות
מגיש: ronsh
מקור: אתר clickit+ רות סירקיס
שתף את המתכון