הוראות הכנה
מרכיבים
נאן - פיתה הודית - Naan
10 פיתות גדולות
מצרכים:
3.5 כוסות קמח מלא + כוס קמח רגיל לרידוד הבצק.
1 כפית אבקת אפייה
0.5 כפית מלח
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים (או 15 גרם שמרים טריים)
0.5 כוס חלב חם (לא להגיע לרתיחה)
2 כפות שמן או חמאה מומסת (ג'י)
1 גביע יוגורט (170 מ"ל)
1 ביצה (לטרוף בכוס)
שמן או חמאה מומסת (ג'י) להברשת הבצק (כרבע כוס)
ההכנה:
לבחוש בקערה את השמרים, החלב ו-1 כפית סוכר.
מניחים במקום חמים למשך 15-20 דקות, עד שהבלילה תעלה קצף.
בקערה גדולה לערבב קמח, מלח, אבקת האפייה ו-1 כפית סוכר.
ליצור במרכז התערובת גומה, ולהוסיף לאט את השמרים המומסים (עם הנוזלים), לבחוש, להוסיף לאט היוגורט, 2 כפות שמן והביצה ולבחוש היטב.
ללוש לכדור, אם רטוב מדי להוסיף קמח. (ללוש לפחות 5 דקות), הבצק צריך להיות רך וגמיש, אבל לא דביק.
למרוח את הכדור במעט שמן.
לכסות במגבת או בניילון ולהשהות (לא במקרר) לפחות שעתיים. (הכדור צריך להכפיל את נפחו)
לחמם על הגז מחבת כבדה ללא ידית (שאפשר להכניס לתנור/למיקרו)
לקחת בערך עשירית מהכמות, (ולכסות חזרה את השאר), לרדד על משטח מקומח לעלה שקוטרו לפחות 20 ס"מ, ולהבריש בעדינות בשמן או בג'י משני הצדדים.
להניח את העלה על המחבת הלוהט, ולהכניס מתחת לגריל (או לתנור שחומם ל 180 מעלות - למסילה העליונה.) (לפחות 10 ס"מ בין גוף החימום לעלה) לכ 3-4 דקות.
אם צריך - להפוך ולהחזיר לגריל לדקה.
אפשר לקשט עם זרעי קימל, קצח, שומשום וכו'
לחזור על התהליך עם שאר הפיתות.
כשמסיימים את הנאן האחרון - להניח כל נאן על להבת הגז לכמה שניות לחימום.
לחם "נאן" של רות סירקיס
מצרכים:
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
1/2 כוס חלב חם או מים
4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
כפית אבקת אפיה
כף יוגורט או מים
25 גר' מרגרינה או חמאה
כף חמאה לזיגוג
כף זרעי כוסברה כתושים קלות
ההכנה
ללוש את כל החומרים לבצק גמיש ולא דביק (במידה ויש צורך מוסיפים מים או חלב) ומתפיחים (עד להכפלה).
לחמם את התנור על החום הכי גבוה
ללוש את הבצק היטב ולחלק ל-18-20 כדורים
לרדד לעלה דקיק כל כדור על משטח מקומח ולהניח בתבנית מצופה בנייר אפיה.
למרוח בחמאה או מרגרינה ולזרות זרעי כוסברה כתושים קלות.
לאפות 3-4 דקות עד שיופיעו נקודות חומות
הלחם יוצא קריספי ודק
אלא אם כן לא רידדתם מספיק- ואז יצאו לכם פיתות
מגיש:
מקור: אתר clickit+ רות סירקיס
שתף את המתכון