הוראות הכנה
מרכיבים
1כוס מים
1כוס סוכר
1כפית זעפרן שרוי ב-8 כפות מים רותחים
1כוס מי ורדים
2כוסות קמח, מנופה
200גרם חמאה מומסת
לקישוט:
2כפות שבבי פיסטוקים
אופן ההכנה
1. בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר.
2. מסירים מהאש ומוסיפים מי הזעפרן ומי ורדים. מערבבים היטב
ומניחים את הסירופ בצד.
3. במחבת עמוקה ורחבה מחממים קמח בחום גבוה במשך 10 דקות, תוך
ערבוב מתמיד בכף עץ.
4. מוסיפים חמאה וממשיכים לערבב עוד 7 דקות. מסירים מהלהבה.
5. יוצקים את הסירופ למחבת, תוך ערבוב מתמיד וממשיכים לערבב
כ-5דקות, או עד שכל הגושים נעלמים.
6. יוצקים את העיסה לתבנית נמוכה בעלת דפנות בגובה 3 ס"מ
ומפזרים עליה את הפיסטוקים. או בתבנית מאפינס מסיליקון
7. מאחסנים במקרר למשך כשעתיים, חותכים למעויינים ומגישים
בצלחות קטנות.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון