הוראות הכנה
מרכיבים
2 יונים
125 גרם בייקון מעושן חתוך לקוביות
200 גרם בשר בקר טחון
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
1 שן שום קצוצה דק
שמינית כפית קינמון
2 כפות צנוברים
1 כף פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1 כף שומן חזיר
1 כרישה חתוכה לטבעות
1 גזר גדול פרוס
½ כוס יין לבן
1 כוס ציר עוף
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים את הבייקון במחבת רחבה עד שהשומן יוצא החוצה. מוסיפים את בצלצלי השאלוט, השום והבשר הטחון ומטגנים ביחד כעשר דקות. מסירים מהאש ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל. מערבבים את התערובת הזאת עם הצנוברים, הפטרוזיליה, פירורי הלחם והביצה. ממלאים את היונים בתערובת וקושרים עם חוט. מחממים את השומן במחבת ומטגנים את היונים מכל הכיוונים. מוסיפים את הכרישה והגזר וממשיכים לטגן עוד כשתי דקות ביחד. מוסיפים את היין ואת ציר העוף. מכניסים לתנור שחומם ל-175 מעלות למשך כחצי שעה כאשר יוצקים את נוזלי הבישול מדי פעם על היונים על מנת שלא יתייבשו. לפני ההגשה מוציאים את היונים מהתבנית ומסננים את הרוטב.
מגישים את היונים בנפרד מהרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון