הוראות הכנה
מרכיבים
4 פלפלים אדומים מתוקים מיובשים
1 עוף במשקל ½1 ק"ג מחולק ל-8
100 מ"ל שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
125 גרם נקניק האם (לבן) מיובש חתוך לקוביות
2 פלפלים ירוקים מתוקים נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות
3 עגבניות תמר מוצקות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כפית פפריקה מתוקה
שמינית כפית פפריקה חריפה
40 מ"ל ברנדי
1 כוס ציר עוף
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
משרים את הפלפלים המיובשים במים חמימים לפחות לשעה. מסננים מהמים וחותכים לחתיכות קטנות. ממליחים ומפלפלים את העוף. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה ורחבה ומטגנים את חתיכות העוף להשחמה קלה. מוציאים מהמחבת ומעבירים לתבנית אפייה. מטגנים את הבצל, השום והנקניק בשמן בנותר עד להשחמה קלה. מוסיפים את הפלפלים המיובשים והפלפלים הטריים ומטגנים עוד דקה ביחד. מערבבים פנימה את העגבניות. מתבלים בשני סוגי הפפריקה ומוסיפים את הברנדי. מערבבים היטב ומוסיפים את ציר העוף ואת הפטרוזיליה. מרתיחים מספר דקות ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב עם הירקות על העוף ומכסים את התבנית עם רדיד אלומיניום.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כשעה.
מגישים ישירות מתבנית האפייה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון