הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות עוף נקיים מעצמות במשקל 150 גרם האחד
2 כפות שמן זית
3 ביצים
2 כפות חמאה
3 כפות קמח
½1 כוסות חלב
שמינית כפית אגוז מוסקט
100 גרם פירורי לחם
מלח ופלפל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מטגנים את חזות העוף בשמן הזית משני הצדדים כחמש דקות. מוציאים מהמחבת ומצננים. מעבדים במעבד מזון עם ביצה אחת וחלמון אחד. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הקמח ומבשלים עד לקבלת גוון צהוב חיוור. מוסיפים את החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב לכדי רתיחה. מנמיכים את האש ומשאירים על אש נמוכה כעשר דקות להתעבות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את מחית חזה העוף. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים את הביצה הנותרת עם החלבון הנותר. בעזרת כף רטובה יוצרים פורמה של קרוקטים מתערובת העוף. את התערובת טובלים בביצים הטרופות ולאחר מכן בפירורי הלחם. מטגנים בשמן עמוק להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון