חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ברווז באפרסקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ברווז באפרסקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8 אפרסקים בינוניים
2 כוסות יין לבן
2 כפות סוכר
1 ברווז במשקל 2 ק"ג
100 מ"ל שמן זית
שמינית כפית ציפורן טחונה
שמינית כפית קינמון
פרוסה קלויה של לחם לבן
מלח ופלפל
אופן ההכנה
קולפים את האפרסקים ומניחים במחבת. יוצקים את היין הלבן ומערבבים פנימה את הסוכר. חולטים את האפרסקים כך כעשר דקות. מסירים מהאש ומשאירים להצטנן בסירופ היין. מערבבים את שמן הזית עם מלח, פלפל, ציפורן טחונה וקינמון. עם התערובת הנ"ל מברישים את הברווז הן מבחוץ והן מבפנים. קושרים את הברווז עם חוט עמיד לחום כדי לשמור על הפורמה שלו. מברישים תבנית אפייה גדולה בשמן זית. מניחים את הברווז בתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 30 דקות. הופכים את הברווז, יוצקים מעט מסירופ היין וצולים עוד חצי שעה. מוציאים את הברווז מהתבנית. מסננים את הנוזלים מהתבנית דרך מסננת דקה ודולים את השמן מלמעלה. מעבירים את הנוזלים לסיר קטן ומוסיפים לסיר את סירופ היין (ללא האפרסקים). מבשלים עד לצמצום מחצית הנוזלים. כותשים את הלחם עם מעט מהנוזלים בעזרת מכתש ועלי. מוסיפים לרוטב ומבשלים עד שהרוטב מתעבה. מחזירים את האפרסקים לרוטב על מנת שיתחממו. מניחים את הברווז בצלחת הגשה, מסדרים מסביב את האפרסקים ויוצקים את הרוטב מעל ומסביב.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון