הוראות הכנה
מרכיבים
8 אפרסקים בינוניים
2 כוסות יין לבן
2 כפות סוכר
1 ברווז במשקל 2 ק"ג
100 מ"ל שמן זית
שמינית כפית ציפורן טחונה
שמינית כפית קינמון
פרוסה קלויה של לחם לבן
מלח ופלפל
אופן ההכנה
קולפים את האפרסקים ומניחים במחבת. יוצקים את היין הלבן ומערבבים פנימה את הסוכר. חולטים את האפרסקים כך כעשר דקות. מסירים מהאש ומשאירים להצטנן בסירופ היין. מערבבים את שמן הזית עם מלח, פלפל, ציפורן טחונה וקינמון. עם התערובת הנ"ל מברישים את הברווז הן מבחוץ והן מבפנים. קושרים את הברווז עם חוט עמיד לחום כדי לשמור על הפורמה שלו. מברישים תבנית אפייה גדולה בשמן זית. מניחים את הברווז בתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 30 דקות. הופכים את הברווז, יוצקים מעט מסירופ היין וצולים עוד חצי שעה. מוציאים את הברווז מהתבנית. מסננים את הנוזלים מהתבנית דרך מסננת דקה ודולים את השמן מלמעלה. מעבירים את הנוזלים לסיר קטן ומוסיפים לסיר את סירופ היין (ללא האפרסקים). מבשלים עד לצמצום מחצית הנוזלים. כותשים את הלחם עם מעט מהנוזלים בעזרת מכתש ועלי. מוסיפים לרוטב ומבשלים עד שהרוטב מתעבה. מחזירים את האפרסקים לרוטב על מנת שיתחממו. מניחים את הברווז בצלחת הגשה, מסדרים מסביב את האפרסקים ויוצקים את הרוטב מעל ומסביב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון