חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל טלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל טלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס שמן זית
250 גרם כבד טלה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס יין לבן יבש
¾ ק"ג כתף טלה ללא עצם חתוכה לקוביות בגודל נגיסה
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתושים
2 גזרים קלופים ופרוסים
¾ ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 עלה דפנה
1 פלפל צ'ילי נקי מגרעינים וקצוץ דק
1 פלפל אדום נקי מגרעינים וחתוך לקוביות
4 לבבות ארטישוק
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה. סוגרים את כבד הטלה. מעבירים את הכבד למעבד מזון יחד עם הפפריקה והיין הלבן ומעבדים לקבלת מחית אחידה וחלקה. מחממים את שארית השמן בסיר רחב. מטגנים את קוביות הטלה עד להשחמה. מוסיפים את הבצל והשום ומנמיכים את האש. מטגנים ביחד עד שהבצל מתרכך. מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי. מכסים ומבשלים על אש בינונית כארבעים דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזרים, עלה הדפנה, הצ'ילי, הפלפל האדום ולבבות הארטישוק. מערבבים פנימה את מחית הכבד. מרתיחים שוב. מכסים שוב ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל לפני ההגשה.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון