הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס שמן זית
250 גרם כבד טלה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס יין לבן יבש
¾ ק"ג כתף טלה ללא עצם חתוכה לקוביות בגודל נגיסה
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתושים
2 גזרים קלופים ופרוסים
¾ ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 עלה דפנה
1 פלפל צ'ילי נקי מגרעינים וקצוץ דק
1 פלפל אדום נקי מגרעינים וחתוך לקוביות
4 לבבות ארטישוק
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה. סוגרים את כבד הטלה. מעבירים את הכבד למעבד מזון יחד עם הפפריקה והיין הלבן ומעבדים לקבלת מחית אחידה וחלקה. מחממים את שארית השמן בסיר רחב. מטגנים את קוביות הטלה עד להשחמה. מוסיפים את הבצל והשום ומנמיכים את האש. מטגנים ביחד עד שהבצל מתרכך. מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי. מכסים ומבשלים על אש בינונית כארבעים דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזרים, עלה הדפנה, הצ'ילי, הפלפל האדום ולבבות הארטישוק. מערבבים פנימה את מחית הכבד. מרתיחים שוב. מכסים שוב ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון