הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם טונה טרייה חתוכה לחתיכות בגודל נגיסה
½ כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
1 פלפל ירוק נקי מגרעינים וחתוך לקוביות
2 עגבניות תמר מוצקות קלופות וחתוכות לקוביות
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
2 כוסות ציר דגים חם
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מתבלים את הטונה במלח ובפלפל השחור הגרוס. מחממים את השמן במחבת טפלון עמוקה. מטגנים את הבצל עם השום עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הפלפל הירוק ומאדים ביחד קלות. מוסיפים את העגבניות ואת תפוחי האדמה. יוצקים את ציר הדגים. מבשלים על סף רתיחה כעשרים דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הטונה. מסירים את המחבת מהאש ונותנים לטונה להתבשל בנוזלים החמים כעשר דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל לפי הטעם. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון