הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז שטוף ומושרה במים רותחים במשך שעה [ בחצי שעה אחרונה להוסיף את מיץ הלימון]
חצי כפית מלח
כף מיץ לימון
500 גרם פילה דגים מסוגים שונים עדיפות לדגי ים
5 כפות שמן
חצי כפית פלפל אדום חריף
חצי כפית כורכום
4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפרוסות בעובי ס"מ
אופן ההכנה
בסיר גדול לחמם 4 כפות שמן ולטגן את תפוחי האדמה עד הזהבה קלה בסיום הטיגון להוסיף
את הכורכום להוריד מהאש
במחבת לטגן את פילה הדג עם התבלינים מלח פלפל ובסיום הטיגון הקל [ כ 3 דקות בכל צד ]
לפזר קורט כורכום
לסננן את האורז מהמים להחזיר את הסיר לאש לחמם להוסיף את חצי כמות האורז על תפוחי האדמה להוסיף את שיכבה דגים לכסות באורז ומעל שיכבה דגים להוסיף 3 כוסות מים רותחים בזהירות להרתיח ולהוריד את האש למינימום לבשל במשך חצי שעה בסיר סגור עם מכסה עטוף במגבת בסיום הבישול להשאיר בסיר סגור למשך 10 דקות
בתאבון
מגיש:
מקור: סבתא נגיבה
שתף את המתכון