הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 1 ליטרים ציר עוף
1 כף משחת טום יאם
4 עלי קפיר קצוצים דק
1 גבעול עשב לימון החלק הפנימי הרך בלבד, קצוץ גס
מיץ מ-1 ליים (או לימון)
4 כפות רוטב דגים
3 פלפלונים צ'ילי ירוקים או אדומים קטנים, קצוצים דק
1 כפית סוכר
150 גרם פטריות שמפיניון חצויות או חתוכות לרבעים, בהתאם לגודל
500 גרם חסילונים קלופים (מופשרים אם קניתם אותם מוקפאים)
5 גבעולי בצל ירוק קטנים, חתוכים לקטעים קצרים ואחר כך לרצועות
חופן קטן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מחממים את הציר ואת משחת הטום יאם בסיר גדול עם עלי הקפיר, עשב הלימון, מיץ הליים, רוטב הדגים, פלפלוני הצ'ילי והסוכר. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים דקות אחדות.
מוסיפים את החסילונים ואת הבצל הירוק ומבשלים 2-3 דקות נוספות, או עד שהחסילונים מוכנים, אך רכים. מפזרים מעט כוסברה על המרק ומשאירים כמות נוספת על השולחן לשימוש הסועדים
מגיש:
מקור: נייג'לה לוסון UK TV
שתף את המתכון