הוראות הכנה
מרכיבים
5 נתחי סטייק אנטריקוט איכותי
1 כוס יין אדום
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פלפל שחור שלם
1 כפית פלפל ירוק שלם (גרגרים)
1 כפית פלפל אדום (גרגרים)
1 כף חרדל
100 גר' מחמאה
2 כפות "ציר בקר"- "קנור"
2 כפות קמח לבן
1 כוס מים
1/2 כוס שמנת צמחית
אופן ההכנה
1. לנקב את הבשר במספר נקבים , להחדיר את הפלפל השחור הגרוס בעסוי לתוך ההבשר ולמרוח במעט שמן זית.
לצלות את הסטקים על האש או במחבת מתאימה
2. בסיר נפרד יש להמיס את המחמאה, להוסיף את כל סוגי הפלפל ולטגן מעט. להוסיף את החרדל ולערבב. להוסיף את הקמח ולבחוש עד קבלת מרקם חלק.
להוסיף את היין ,המים והציר,ולערבב היטב עד קבלת מרקם חלק.
3. להביא לרתיחה ולצמצם עד קבלת חצי מכמות הנוזלים. לצקת את השמנת הצמחית לרוטב , לכבות את האש ולערבב היטב.
4. לסדר את הסטייקים על צלחת הגשה, ולצקת מעליהם את רוטב הפלפלת.
מגיש:
מקור: מתכוני קנור
שתף את המתכון