הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חלב פושר
30 גרם שמרים טריים או 1/2 1 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1/2 ק"ג קמח
100 גרם חמאה מומסת
4 חלמונים
1 קליפת לימון מגוררת
1 כף ברנדי
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
ריבה תות שדה למילוי
אבקת סוכר לזרייה.
אופן ההכנה
מערבבים יחד את החלב, השמרים, הסוכר וכוס אחת מהקמח ומכסים ומניחים לתפיחה כ- 30 דקות במקום חמים.
מערבבים את יתרת הקמח עם החומרים האחרים ומוסיפים את עיסת השמרים ולשים היטב לבצק חלק. מכסים ומניחים הלתפחה נוספת כשעתיים.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ על משטח מקומח וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס. מניחים את עיגולי הבצק על מגש מקומח ומתפיחים 30 דקות נוספות. מטגנים את הסופגניות משני צדדיהן עד שיזהיבו בשמן שחומם מראש עד שרתח ואז הורדנו את הלהבה שלו לקטנה.
מזריקים ריבה לתוך הסופגניות ומפזרים מעל אבקת סוכר.
מגיש:
מקור: סבתא שרה
שתף את המתכון