חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופגניות רומניות אסליות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו גם אחד מאותם מאכלי חג שמשאירים טעם של פעם. הסופגניות הזכורות לטובה מבית סבתא.
סופגניות רומניות אסליות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו גם אחד מאותם מאכלי חג שמשאירים טעם של פעם. הסופגניות הזכורות לטובה מבית סבתא.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חלב פושר
30 גרם שמרים טריים או 1/2 1 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1/2 ק"ג קמח
100 גרם חמאה מומסת
4 חלמונים
1 קליפת לימון מגוררת
1 כף ברנדי
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
ריבה תות שדה למילוי
אבקת סוכר לזרייה.
אופן ההכנה
מערבבים יחד את החלב, השמרים, הסוכר וכוס אחת מהקמח ומכסים ומניחים לתפיחה כ- 30 דקות במקום חמים.
מערבבים את יתרת הקמח עם החומרים האחרים ומוסיפים את עיסת השמרים ולשים היטב לבצק חלק. מכסים ומניחים הלתפחה נוספת כשעתיים.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ על משטח מקומח וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס. מניחים את עיגולי הבצק על מגש מקומח ומתפיחים 30 דקות נוספות. מטגנים את הסופגניות משני צדדיהן עד שיזהיבו בשמן שחומם מראש עד שרתח ואז הורדנו את הלהבה שלו לקטנה.
מזריקים ריבה לתוך הסופגניות ומפזרים מעל אבקת סוכר.
מגיש: m73
מקור: סבתא שרה
שתף את המתכון