חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כוסמת , בשר ועדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כוסמת, או קאשה בלשון אשכנז, הייתה פעם מנה שעלתה על שולחנו של כל בית...אני זוכר את סבתי ז"ל מבשלת את הכוסמת ומוסיפה רוטב מצלי הבשר, היה טעים מאוד. אמי שניסתה לשחזר את הטעם לא הצליחה בזה. brהכוסמת מקורה ממרכז אסיה ומיובאת מארה"ב וקנדה. הכוסמת אינה דגן כמקובל לחשוב אלה פרי מהצמח שלו עלים רחבים ומיצרים ממנו קמח. br br br br
כוסמת , בשר ועדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כוסמת, או קאשה בלשון אשכנז, הייתה פעם מנה שעלתה על שולחנו של כל בית...אני זוכר את סבתי ז"ל מבשלת את הכוסמת ומוסיפה רוטב מצלי הבשר, היה טעים מאוד. אמי שניסתה לשחזר את הטעם לא הצליחה בזה. brהכוסמת מקורה ממרכז אסיה ומיובאת מארה"ב וקנדה. הכוסמת אינה דגן כמקובל לחשוב אלה פרי מהצמח שלו עלים רחבים ומיצרים ממנו קמח. br br br br
הוראות הכנה
מרכיבים
סיר כבד ואטום
קערית פלסטית
2 בצלים קלופים וחתוכים
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל בנדיבות
1 כף סוכר או דבש
1/2 ק"ג בקר טחון
1 חב' אטריות ביצים דקות או רחבות
1/2 כוס עדשים חומות או ירוקות (לא אפונה, ולא עדשים כתומות)
3 כוסות כוסמת
עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ לעיטור (אופציה)
אופן ההכנה
. מאדים בסיר את הבצלים עם מחצית מהשמן עד שיזהיבו, מוסיפים את הבשר עם התבלינים ומפוררים במזלג תוך חימום עד שגם הבשר מאבד את אדמומיותו.
2. מעבירים לקערה, להמתנה, ומחממים בסיר את שארית השמן. מוסיפים את האטריות ומאדים בסיר את שארית השמן. מוסיפים את האטריות ומאדים אותן בשמן ובסוכר, עד שהן מתרככות מעט ומזהיבות באופן בלתי אחיד. יש לבחוש מעט במהלך הטיגון.
3. בינתיים שוטפים את הכוסמת והעדשים בתוך קערה מלאת מים פושרים. משפשפים אותם בתוך המים, בכעין פעולת-כביסה נעימה. שופכים את מי השטיפה וחוזרים על התהליך עם מים נקיים פעמיים-שלוש.
4. מוסיפים לסיר האטריות את הבצל והבשר ואת הכוסמת והעדשים, מסוננים ממים. מאדים מעט תוך בחישה ללא תוספת נוזלים, ואז ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את המים הרותחים, כך שיהיו בגובה ס"מ מעל לחומרים שבסיר.
5. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה עד למינימום ומבשלים 25 דקות. כדאי להניח לתבשיל לעמוד כשהוא מכוסה. בסיר לחץ - משך הבישול הוא 15 דקות.
6. מעטרים (אם רוצים) בבצל ירוק קצוץ או בעירית קצוצה.
תוספות ותבלינים אפשריים לסיר כוסמת ואטריות (להכניס אל הסיר בשלב 2 בהכנה):
אפשר להמיר כוסמת באורז.
מגיש: קיבי
מקור: תפוז
שתף את המתכון